Het leven in Las Vegas draait maar om één ding. Dollars. Overal moet je fooien achterlaten. Verder staan er overal gokmachines. Zelfs al had ik de neiging gehad om te gokken, de enorme hoeveel van mogelijkheden houden me tegen. Welke machine zal ik 's nemen....... Wat ik hier dan kom doen? Ik wilde de glitter en glamour zien. En die is er. Gisterenavond zijn we naar het concert van Celine geweest. En dat is een enorm spektakel. Kosten nog moeite zijn gespaard. En dat geldt ook voor de rest van Vegas. Het is tenslotte een stad in de woestijn en dat zie en voel je overdag. Maar 's nachts, in één woord waanzinnig. Foto's hiervan staan op een andere pagina.
Overdag zijn we naar de Hooverdam gegaan. Gebouwd tussen 1931 en 1935 en toen de grootste dam ter wereld qua energie leverantie. Ja, Las Vegas draait al zo'n 70 jaar op groene stroom. Het bouwwerk was 2 jaar eerder dan geplaned klaar en kwam 40 miljoen goedkoper uit.
De dam is in de Colorado rivier gelegd. Ja, die van de Grand Canyon. Vier water inlaten zuigen het water op. Twee voor Nevada en twee voor Arizona. De dam ligt dan ook op de grens van beide staten
Eén van de water inlaten
Binnen drijft het water de turbines aan. Acht voor Nevada en negen voor Arizona.
En een "kleintje" voor de dam zelf.
Als de waterdruk te hoog wordt is er het overloop basis. Het water gaat dan door de bergwand rechtstreeks naar beneden.
Een blik naar beneden
De energie centrales, waar onder andere de turbines staan